- verkeersborden toekomst

Rijexamens worden hervat, maar beschikbare slots zijn als goudstof, zegt leerling

Charlotte Dalton (links) zegt dat het halen van haar rijbewijs een “reddingslijn” zou zijn voor haar familie

Voor sommige leerling-chauffeurs is het wachten op een test voorbij als ze in delen van het VK worden hervat – maar velen hebben gesproken over de moeilijkheden bij het verkrijgen van een testdatum.

 

Tests zijn sinds januari opgeschort vanwege Covid-beperkingen, maar starten donderdag opnieuw in Engeland en Wales.

 

De meeste centra zijn momenteel volgeboekt tot augustus, met een achterstand van ongeveer 420.000 tests als gevolg van de pandemie. oefenen motor theorie examen is handig online.

 

 

Charlotte Dalton, 24 – van wie een test is geannuleerd tijdens elke afsluiting – zegt dat testslots “als goudstof” waren.

 

De moeder van twee kinderen zei dat ze de afgelopen maanden “elke dag, elk uur” heeft ingelogd om te proberen er een te beveiligen.

 

Het Driver and Vehicle Standards Agency (DVSA) zei dat het er alles aan doet om “zoveel mogelijk tests uit te voeren om de achterstand zo snel mogelijk weg te werken”.

 

 

Rijlessen worden hervat in Engeland en Wales

Agentschap gaat achterstand rijexamens wegwerken in NI

De leerling-chauffeurs vastgelopen door lockdown

Charlotte, afkomstig uit het landelijke Buxton, besloot in juli 2019 te leren autorijden nadat haar vriend een aanval achter het stuur had gekregen en niet meer kon autorijden.

 

Haar test was oorspronkelijk gepland voor april vorig jaar – maar de eerste afsluiting betekende dat deze meerdere keren moest worden herschikt, voordat ze uiteindelijk haar eerste test in september had. oefenexamens maken auto is niet moeilijk.

 

“Ik was zo gestrest en angstig over de mogelijkheid om te falen, ik heb gefaald omdat ik mezelf er zo druk over maakte,” zei ze.

 

Na nog een annulering in oktober – omdat de examinator zichzelf moest isoleren – werden haar volgende twee testdata ingekort door de tweede en derde lockdowns in Engeland.

 

“Hoewel ik respecteer waarom de beslissing is genomen om tests op te schorten, is het ook razend – hoe vaak moet ik tests laten annuleren?” ze zei.

 

Ze kreeg toen een datum voor augustus, maar door volharding is ze er geleidelijk in geslaagd eerdere boekingen binnen te halen, waardoor ze naar 8 mei werd verschoven.

 

“Ik ben opgelucht dat het zo snel is, maar ik raak in paniek, want als ik weer faal, zijn de volgende tests september. Het is een grote druk – ik zou er kapot van zijn als ik opnieuw zou falen.”

 

Degenen die hun test in Groot-Brittannië niet halen, hebben te maken met een gemiddelde wachttijd van 17 weken om een ​​nieuw slot te boeken. Voor de pandemie was de gemiddelde wachttijd zeven weken.

 

Charlotte, die een dochter van 11 weken heeft, zegt dat ze de afgelopen twee jaar duizenden ponden heeft uitgegeven aan lessen en bijna £ 2.000 aan autoverzekeringen voor haar eigen auto.

 

“Als gezin betekent het behalen van mijn rijbewijs dat we eindelijk de vrijheid en de onafhankelijkheid kunnen hebben die we wensen – dus voor sommige mensen lijkt het misschien klein – maar voor ons is mijn rijbewijs essentieel voor de toekomst van ons gezin.”

 

‘Geboekt tot september’

Een andere bestuurder die door de pandemie werd getroffen, was Jasmin Dhaliwal uit Londen, die haar test in januari zag geannuleerd en verplaatst naar 21 april – wat de dag bleek te zijn voordat de tests konden worden hervat.

 

Ze kreeg toen automatisch een datum in augustus toegewezen – acht en een halve maand na haar oorspronkelijke datum.

 

Ze zegt dat ze “geluk” had omdat ze met behulp van een app eerder een annuleringsdatum kon vinden, maar zegt dat haar omgeving nu tot september volgeboekt is.

 

Ook in Noord-Ierland gaan vrijdag de rijtesten weer van start, terwijl dat in Schotland op zijn vroegst 6 mei is.

 

De DVSA zei dat het 2.500 extra autotests per maand aanbood door gebruik te maken van weekends en feestdagen.

 

Het zei dat het regelmatig nieuwe afspraken aan het boekingssysteem toevoegde en extra rij-examinatoren in het hele land rekruteerde om de komende maanden meer tests af te leveren.

 

DVSA hoofd rij-examinator Mark Winn drong er bij leerlingen op aan om hun rijexamen alleen af ​​te leggen “als ze helemaal klaar zijn om te slagen”.

 

“We weten dat veel leerlingen lang hebben gewacht om hun rijexamen af ​​te leggen, dus als de tests in Engeland en Wales op 22 april opnieuw beginnen, willen we dat ze klaar zijn en de eerste keer slagen.”

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.